MaisSILmais

Granulowany biopreparat bakteryjny do kiszenia traw, lucerny, koniczyny, kukurydzy (ziarno i całe rośliny), zboża (GPS).

Skład:

Preparat zawiera 3 szczepy bakterii fermentacji mlekowej:

  • Lactobacillus plantarum KKP/788/p
  • Lactobacillus plantarum KKP/593/p
  • Lactobacillus buchnerii KKP/907/p

Zawarte szczepy fermentacji mlekowej posiadają wyjątkowe właściwości biosyntetyzowania enzymów: ksylanazy i endo-1,4-beta-glukanazy.

Dawkowanie:
opakowanie 250g przeznaczone jest do zakiszania 50ton surowca-całą zawartość wsypać do 50l wody czystej (bez chloru) wymieszać do całkowitego rozpuszczenia. Sporządzony roztwór zużyć do 12h
Przygotowany roztwór roboczy można wprowadzić do zakiszanego surowca przez zamontowany aplikator lub przez spryskiwanie kolejno nakładanych warstw

Preparat dostępny w opakowaniach:  50g/dawka na 10 ton masy   , 250g/dawka na 50 ton masy      

                 

Cecha szczególną naszego biopreparatu do zakiszania pasz jest:

– topSil zawiera mieszankę szczepów bakterii homofermentatywnych i hetrofermentatywnych co pozytywnie wpływa na proces fermentacji,trwałość tlenową wyprodukowanych kiszonek i ograniczenie w nich rozwoju grzybów wytwarzających mikotoksyny

– zawarte w nim szczepy bakterii fermentacji mlekowej pochodzą z roślin uprawianych w naszym kraju

– wyłącznie bakterie naturalnie występujące na roślinach

– kompozycja szczepów bakterii fermentacji mlekowej posiada wyjątkowa zdolność wytwarzania kwasu mlekowego z surowej skrobi i hemiceluloz

– bardzo dobra rozpuszczalność w wodzie nie powoduje korozji  

 

 Gwarancja smacznej i wartościowej kiszonki

  + ZWIĘKSZENIE SMAKOWITOŚCI KISZONKI

  + POPRAWA JAKOŚCI KISZONKI

  + WIĘKSZA WARTOŚĆ POKARMOWA KISZONKI

  + WZROST WYDAJNOŚCI KRÓW

 

PremiumSIL premium

Premium SIL zawiera właściwy poziom bakterii do zakiszania w optymalnych i mniej sprzyjających warunkach pogodowych do pH poniżej 4, a tym samym uniknięcia niepożądanej fermentacji strat składników pokarmowych z zakiszanych roślin.

Zawartość bakterii heterofermentatywnych wpływa na ograniczenie procesów wtórnej fermentacji w kiszonce sporządzonej z kukurydzy – dotyczy to głównie kiszonek skarmianych i wybieranych w okresie wysokich temperatur.

 


W ofercie posiadamy zakiszacze chemiczne: kwasy oraz  konserwanty.

 

W sprzedaży także szeroka gama zakiszaczy chemicznych, kwasów oraz benzoesan sodu

 

 

www.zakiszacze.eu


Pozostałe newsy

Mogilno

Przemysłowa 7a
88-300 Mogilno
tel: +48 (52) 354 85 57
fax: +48 (52) 552 37 41
e-mail: sekretariat@chp-pasze.pl